شهرستان سلسله یکی از شهرستانهای استان لرستان است که مرکز آن شهر الشتر میباشد. زبان مردم سلسله زبان لکی است اما گروهی نیز به لری خرمآبادی سخن می گویند. وسعت شهرستان سلسله ۱۲۱۲ کیلومتر مربع است. این شهرستان در ۲۷ دقیقه و ۴۸ درجه شرقی و ۳۲ دقیقه و ۳۳ درجه شمالی قرار گرفته است. آب و هوای معتدل کوهستانی دارد. این شهرستان از شمال به شهرستان نهاوند از استان همدان ،ازجنوب به شهرستان دوره،از جنوب شرق به شهرستان خرم آباد ،از غرب به شهرستان دلفان واز شمال شرق به شهرستان بروجرد منتهی می گردد.برخی نام سلسله را برگرفته از سئ له سئ له یعنی آب گوارا میدانند اما برخی دگر معتقدند سلسله(الشتر)را به علت وصل بودن چشمه ها به هم آن را سلسله(الشتر) می نامند و در گذشته الشتر -لاشتر بوده ونام آن در کتیبه بیستون به نام ایشتار امده است وایشتار به معنی خدای عشق وباران بوده است.
روستای شینه
روستای شینه در انتهای جنوب باختری الشتر واقع شده است. در شمال این روستا کوهی بزرگ با دیوارهای صاف و قلل متعدد قرار دارد که ارتفاع آن نزدیک به ۱۰۰۰ متر است. بر روی قله خاوری کوه آثار یک دژ بزرگ و وسیع وجود دارد. این دژ ده اتاق داشته که به مرور تخریب شده است. مصالح به کار رفته در بنا، از قلوه سنگ و نوعی ملات است. در جنوب دژ آثار یک حوض سنگی دیده میشود که مخزن آب دژ بوده است. ساختمان این دژ به پیش از اسلام مربوط است.
پل کاکارضا
این پل باستانی که به جا مانده از دوره ساسانیان است، بر روی رودخانه کاکا رضا قرار دارد. پل شاپوری کاکا رضا، زیبا اما تخریب شده در میانه مسیر بینالشتر و خرم آباد به بقایای حیات خود ادامه میدهد. متأسفانه به دلایل نامشخصی قسمت زیادی از این پل ۱۳۰ متری از بین رفته و تنها بخشهایی از آن باقی مانده است. پل کاکا رضا که به نظر میرسد در روزهای طراوتش ابهت و زیبایی خاصی داشته، ارتفاعی بیش از ۳۰ متر دارد و از سنگهای برش خورده و ساروج ساخته شده است.
قلعه مظفری
قلعه مظفری نام دیگر شهرستان الشتر میباشد. این قلعه را مهرعلی خان حسنوند در دوره قاجار بنا نهاد و سالها مقر حکومت او بود. مهرعلی خان از القاب خدایی خان در حدود سال ۱۲۶۰خورشیدی در الشتر به دنیا آمد و از مخالفان حکومت رضا خانی و امیران منتسب به ایشان بودند. قیام او به همراه اعظمالسلطنه کاکاوند (خان لره) و طوایف متحد دلفان بر علیه نظر علی خان امیر اشرف از حوادث مهم زندگی اوست.
آبشار کاکارضا
آبشار کاکارضا الشتر در استان لرستان واقع شده است. در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال خرمآباد و در درهای پر از درختان زیبای بلوط و کشتزارهای صیفی و حبوبات و در نزدیکی روستای کاکارضا، آبشار باصفایی با ارتفاع تقریبی بیست متر خودنمایی میکند. این آبشار در دامنه کوههای الشتر به عنوان آبشار گل هو نیز معروف است. وجود درههایی پر آب و گیاهان، خزندگان و آبزیان کوچک در بالای آبشار بر زیبایی این منطقه افزوده است. در روبروی آبشار، منظره بسیار زیبایی از درختان سرو و بلوط بر پهنه زیبای دشت چشمان هر بینندهای را خیره میکند. در طول مسیر، سیاه چادرها و رمههای بزرگ عشایر بر دامنههای پر سخاوت زاگرس دیده میشوند. رودخانه کاکارضا به طول نود کیلومتر یکی از عوامل موثر طبیعی در این منطقه است که از دهستان قائد رحمت در ۵۷ کیلومتری شرق خرمآباد سرچشمه گرفته و با مخلوط شدن با رود کهمان، رود کشکان را تشکیل میدهد و در انتها به رود بزرگ کرخه متصل میشود
دره کهمان (تخت شاه)
کوههای سر به فلک کشیده، طبیعت بکر، یخچالهای دایمی و غارهای متعدد، داروهای گیاهی بسیار نادر و کمیاب، چشمهسارهای فراوان و پر آب، طراوت و خنکی و آب و هوای بیبدیل این منطقه را به منطقهای جذاب و رنگارنگ برای گردشگران تبدیل کرده است.
منطقه باستانی و گردشگری کهمان و دروازه در شمالیترین نقطه لرستان و شهرستان سلسله (الشتر) قرار دارد. دره کهمان یکی از درههای بسیار زیبا و در عین حال پر آب و باستانی در سطح کشور است. در حال حاضر منطقه کهمان و دروازه الشتر معروفترین جاذبه گردشگری در استان لرستان است.